• Dipsiz Forum'a sadece 3 saniyede kayıt olarak, eğitim, sağlık, edebiyat, müzik ve sosyal bilimler konularında binlerce yeni ve güncel içeriğe reklamsız olarak anında ulaşabilir, yeniliklerden anında haberdar olabilirsiniz. Haydi, şimdi kayıt ol!

Kavrulmuş Üzüm Tarifi

Candan

Doğa Sevdalısı
Tam Üye
Kavrulmuş Üzüm Tarifi

Kavrulmuş üzüm, sulu meyvelerin tadını çıkarmanın sofistike bir yoludur. Tek yapmanız gereken onları fırına atmak ve kendilerini en lezzetli, karamelize lokma büyüklüğünde atıştırmalıklara dönüştürmek. Onları bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.


Kavrulmuş üzümler, basit bir fıstık ezmeli tostla sunulduğunda çocuklar için mükemmel bir atıştırmalık olabileceği gibi, peynir üzerinde de güzel bir lezzettir. Üzüm Şırası Nasıl Yapılır?

Malzemeler


4 su bardağı çekirdeksiz kırmızı üzüm
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Kavrulmuş üzüm yapmak için fırını 300 derecede ısıtın. Üzümleri bir fırın tepsisine koyun ve zeytinyağı sürün. Üzümleri hafif kızarıp kabukları açılıncaya kadar fırında kavurun. Bu yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Kuru Üzümün Bilinmeyen 9 Faydası

Kavrulmuş üzümleriniz hazır. Hemen yiyebilir veya bir haftaya kadar hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz. Kavrulmuş üzümler, tuz, karabiber ve taze biberiye veya kekik gibi en sevdiğiniz bitkilerle tatlandırılabilirsiniz.

Kavrulmuş Üzüm Nasıl Kullanılır


Bu tatlı üzümleri çeşitli yaratıcı şekillerde kullanabilirsiniz.

Waffle, üzerine dondurma ve kavrulmuş üzümleri kullanabilirsiniz.

Yapacacağınız ızgara eti yanında servis edebilirsiniz.
 
Top